Charmerende Rolex ure med Gilt Dial Explorer

Et af de mest forvirrende punkter er omkring tilstanden. I din søgning vil du sandsynligvis støde på to kopi ure, der ser nøjagtigt ud – den samme produktion, model, reference og så videre – men med en bred prisforskel. For at tilføje til forvirringen havde det falske Rolex-ur, der synes at have haft et hårdere liv, tilsyneladende en vis indflydelse på sagen, eller hvis ansigtet havde forvitret i solen og var dyrere.
Det hele kommer ned til nogle af samlernes præference for originalitet. Et ur i ‘ærlig’ stand, dvs. et, der aldrig er poleret af et servicecenter for at fjerne ridser, er utroligt sjældent og derfor mere værdifuldt. Selvom polering kan bringe et ur tilbage til dets showroom-glans, gør det det ved at fjerne små metallag og, hvis det gøres nok gange, efterlader knaster ujævne eller udrydder de vidunderlige affasede kanter langs flankerne.
En lignende filosofi gælder for urskiven. Ethvert vintageur har en urskive, der viser tegn på alder; spørgsmålet er, hvilken slags? En der viser en dejlig patina, eller dem der er kendt som ‘tropisk’ (hvor en sort urskive er falmet til en attraktiv, jævn brun farve) er meget efterspurgt. En, der viser tegn på vandskade, såsom farvning på markørerne, skal dog undgås, og de kan undertiden betyde, at replika rolex ure også kan have interne problemer. Skiven på et vintageur kan tegne sig for op til 85% af den samlede værdi.
Betingelsen skal også være konsistent. Både urskiven og håndsættet skal have samme aldringsniveau, det er et totalt tegn på, at den ene eller den anden er blevet udskiftet på et eller andet tidspunkt. Delikate sager, servicehjul eller praktiske vintage-ure får ikke nogen transaktioner til at mislykkes, men de skal identificeres og prissættes i overensstemmelse hermed sammenlignet med dem med den korrekte urskive, originale ure.

Categories: rolex