Sammenligning mellem Rolex Explorer II og GMT

Det er klart, at Rolex GMT-Master-linjen er brandets mest berømte GMT-replikaur. Det er dog ikke den schweiziske urmageres eneste GMT-ur. En anden mulighed er Explorer II. Har du nogensinde spekuleret på, om kopi Rolex Explorer II er et GMT-billigt ur? Nå, ja, det er derfor.replika ure
For at undgå forvirring om morgen- og eftermiddagstid, sommertid og forskellige tidszoner følger piloter en standardtid baseret på en 24-timers skala. Den accepterede standardlufttid var engang kendt som Greenwich Mean Time (GMT), den lokale tid for den primære meridian (0 ° meridian), der løber gennem Greenwich, England. Siden da er GMT blevet erstattet af koordineret Universal Time (UTC). Det kaldes også undertiden Zulu-tid, fordi bogstavet “Z” (translittereret som “Zulu”) repræsenterer “nul” -forskydningen (UTC +0).
I 1950’erne fløj kommercielle flyselskaber hurtigere og længere, hvilket gjorde det nødvendigt for piloter at holde styr på flere tidszoner. Så Pan Am bad Rolex om at komme med en løsning, og urmageren lancerede officielt GMT-Master falske ur i 1955. Med den fjerde markør, der peger på 24-timersuret, giver urets smarte design piloter at læse både referencetiden (GMT) og lokal tid (afhængigt af hvor de lander). Da 2-timers markøren er synkroniseret, kan du dreje rammen, så den korrekte tid er tilpasset 24-timers markøren for at få vist GMT. Mens det er simpelt at udføre, indstiller Rolex GMT-Master planen for GMT-uretypen.
Rolex GMT-Master blev endelig opgraderet til GMT-Master II i 1980’erne med Calibre 3085 to timers hænder, der kunne indstilles uafhængigt af hinanden. Dette betyder, at GMT-Master II kan vise tre tidszoner på samme tid: lokal tid, referencetid og tid 3, blot ved at dreje urets cirkel.
Da Rolex introducerede Explorer II i 1971, havde den også en ekstra tidszone-visningsfunktion som Ref.1655. Ved 1655 har den også en ekstra 24 timers markør og 24 timers markering. Imidlertid er rammen fast, og to-timers markøren synkroniseres. Derfor kan den ikke vise en anden tidszone. Derimod er Rolex Explorer II et ur med en fremtrædende dag / nat-indikator designet til dem, der bruger deres tid i mørke huler eller polarområder, hvor de ikke kan se op til himlen.

Categories: rolex