Pas på dine luksusreplikure

kopi ure

At eje ethvert ur, hvad enten det er kvarts eller mekanisk, kræver en form for investering. Ud over de økonomiske omkostninger tager det en vis tid og kræfter at vedligeholde alt og sørge for, at alt fungerer.
Lad os starte med det mest kontroversielle punkt. Der er flere lejre i debatten om “urskader”. Nogle mennesker mener, at enhver mekanisk model altid skal være i drift, enten vikle eller bære den eller lægge den i viklingen på et ur for at bevare den indre cirkulation af olie og smøremidler. Andre har den modsatte opfattelse af, at det at lade uret automatisk vinde op og sove, mens det ikke er i brug, kan undgå enhver form for gearslitage.
Hvad angår mig, er jeg bange for enhver form for engagement og vælger at gå mellemvejen. Det er klart, at replikauret, du bærer hver dag eller endda semi-regelmæssigt, tager sig af sig selv, men hvis du har et stykke på lager, vil du ikke bruge hele tiden, kan det godt drage fordel af at blive såret en gang om måneden for at holde ting flyder.
Der er andre parametre, som du også skal huske på. Et moderne falsk rolex-ur er mere tilbøjeligt til at have højteknologiske syntetiske olier, der kun påvirkes af ting som alder eller temperatur snarere end hvis de bliver ved med at bevæge sig eller ikke. En vintage model, der ikke er blevet repareret i længe, ​​er måske ikke.
Derudover skal der også tages hensyn til typen af ​​ur. At lade et relativt grundlæggende stykke stoppe er ikke noget, når det kommer til at genstarte det igen. Bare blæk kronen og sluk den. Ingen rigtig kontrovers her. At holde dit ur så rent som muligt er lidt af en no-brainer.
Blandt de ting, man skal undgå, er at nedsænke replikaurerne i varmt vand, da dette kan risikere at beskadige pakninger. Hvis den har en læderrem, kan du prøve at forhindre, at den overhovedet bliver våd – det kan skade materialets udseende og svække det. Og brug ikke sæbe og vand. Sæbe molekyler kan arbejde sig ind i de mindste rum og ikke overvåge dine overhovedet favoritter. Tør det til sidst af med en fnugfri klud.
Et ur på 30 m er ikke andet end stænkbestandigt. Det er en god ide at tage det af for at vaske opvasken. 50 m vil se dig sikkert for en dukkert i poolen, og 100 m er minimumet til sportsgrene som vandski eller jetski. Mens du kan dykke i et 100 m ur, skal du virkelig prøve at søge et ur, der har en 200 m eller ideelt 300 m dybde, hvis du planlægger at bruge det som dit almindelige dykkeur.
Husk desuden modelens alder. Et replika-rolleksur kan være vandtæt til 200 meter, når det først rulles af produktionslinjen, men sæler mister deres effektivitet over tid og skal ændres. Det er en god ide at mindst kontrollere pakninger og hele uretrykket testes en gang om året. De fleste urmagere har mulighed for at gøre det, og det er en temmelig billig øvelse. Og vær opmærksom på, at uret har været udsat for, ved et uheld, især omkring kronen, hvilket også kan påvirke sælerne.
Stærke magnetiske felter har været urmakernes bane siden urets fremkomst. Selv en relativt lille strømkilde, såsom en køleskabsdør, højttaler eller bare et radioalarmur, kan påvirke dit urets ydelse. I nogle tilfælde kan større kilder endda forårsage alvorlig skade på bevægelsen ved at fordreje de indre komponenter.

Categories: kopi